Västkusten

Västkusten är vacker och unik oaktat årstid.

Sommaren innebär underbara tillfällen till sol och bad längst klippor och vikar, vindarna är ljumma från tidig morgon till sen eftermiddag med långa ljusa och ofta lugna kvällar. Havet fylls av vackra segelfartyg, snabba motorbåtar eller enstaka havskajaker eller kanoter. Bland skärgårdens pärlor kan du njuta av att fånga makrill, sej, torsk, bleka eller varför inte västkustens värsting – fjärsingen, Sveriges farligaste.

Hösten ger ofta ett mustigt väder. Vattnet ger fortfarande tillfälle till sköna bad och om du har riktig tur, kan du simma i mareld om natten. Det fluorescerande vattnet är en magi som bara måste upplevas. Tystnaden återvänder i takt med att semestern upphör och för dig som älskar fiske, är det nu det är som bäst. När mörkret lagt sig, kan du uppleva en helt annan värld genom att följa med på en mörkertur. Vi upplever det nattsvarta mörkret från den varma sköna hytten och låter västkustens vackra fyrar leda vägen.    

Vintertid ligger havet ofta stilla, tyst och kargt. Klipporna är aldrig så färgstarka som nu och havet ligger spegelblankt en stilla vinterdag. Sälarna vågar visa sig på klipporna eller bland vågorna och ibland har man tur att skåda den magnifika havsörnen som besöker västkustens klippor och skär under vintern. Ibland tar busvädret vid, en upplevelse för den äventyrslystne.

Våren ger tillfälle att uppleva ljuset och det tysta, lugna havet samt besöka öarna när livet återvänder till naturen. Njut av den skira blomsterskruden och stillheten innan sommarens intensiva högsäsong återigen tar vid.