Om båten och företaget

Rustan Asker är en skeppare som vuxit upp på sjön och har flera generationers erfarenhet av skepps- och fartygsverksamhet.

Redan som liten var han ”HoppilandKalle” på LilleBjörn och StoreBjörn som transporterade passagerare bland öarna.

Under tonåren sommarjobbade han på Rederi Björns fyra fartyg och när stormar satte in bärgade han strandsatta båtar tillsammans med sin far, Henry Asker samt servade fyrar innanför Tjörn och Orust.

Turerna görs med Albertina, Manko25, byggd i Bohuslän av Långsjö båtbyggeri.

En bekväm 8 x 2.9m motorbåt med rak axel, stora däcksutrymmen med gott om sittplatser utomhus och uppvärmd hytt med bekväma sittplatser, byggd för året-runt-turer i alla väder.

Båten är CE-märkt för 6 passagerare och rymmer vacuum toalett och handfat i separat utrymme. I hytten finns även litet pentry och sovplatser för två personer.

Båtens utrustning

Navigationsutrustning för alla väder. GPS, VHF med DSC digitalt nödanrop med automatisk positionsbestämning, radar, ekolod, AIS- sändare och mottagare. FM radio. Gång- och Dieselvärmare.

Fiskeutrustning kan hyras för upp till fyra passagerare.

Call sign SFE 2486 och MMSI 265810760

Nöd och livräddningsutrustning

Räddningsvästar – moderna, bekväma uppblåsbar med hjälp av patron + flytvästar för barn. Livflotte, Livbojar, Nödraketer och handbloss samt skeppsapotek.

Tillstånd för persontransport

Albertina är utrustad med dom nödvändiga tillstånd, certifikat och passagerarförsäkring som krävs för persontransport, skepparen är Fartygsbefäl Klass VIII utbildad.