Skog och Trädgård

Vi utför all typ av avverkning vad gäller träd och buskar i trädgårdar.  Mindre avverkning i skog. Borttransport av virke och grenar ombesörjs med hjälp av lätt traktor med griplastarvagn.

Om virket har ett värde görs motsvarande avdrag på priset.

Virket och riset blir beroende på sort och kvalitet till virke, pappersmassa eller bränsle till värmeverk och pannor vilket bidrar till en fossilfri och koldioxid neutral energi produktion.

Har ett minisågverk så om du har fina trädstammar kan jag såga upp dom till virke. Specialtillverkar plank och brädor efter dina behov, t.ex. genomsågat virke till panel på ladugård eller bardisk.

Med vår hyvel kan brädor och plank hyvlas till valfria dimensioner med fin yta. Det är även möjligt att tillverka tex, lister med olika profiler efter önskemål.

Här är två kökshyllor gjorda av massiv ek enligt kundens mått, sidan som placeras utåt är trädets naturliga kant ”live edge” detta för att få ett mer rustikt och unikt utseende.

Det virke jag arbetar med kommer från närområdet och sågas i eget minisågverk och torkas tills det är snickeritorrt. För att få den fina ytan hyvlas dom rå sågade ämnena i egen hyvel.

Även försäljning av ved i önskat format.

Har motorsåg körkort A B och ansvarsförsäkring.

Samarbetar med Arborist och trädgårdstekniker för att ge dig en komplett tjänst, från komplicerad trädhantering till beskärning av buskar och fruktträd.

Arbetar på Askeröarna med omnejd.

För priser se Prislista.